Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krokiety które zachwycą każdego :)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3406
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3406
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
Przygotuj ciasto naleśnikowe usmaż naleśniki.
Oczyszczone, umyte kurki blanszuj krótko w osolonym wrzątku. Odcedź, przestudź i pokrój na mniejsze kawałki.
Pokrojoną w kostkę cebulę przesmaż 2 minuty na oliwie z oliwek z łyżką masła. Dodaj zblanszowane kurki i przesmaż 10 minut od czasu do czasu mieszając. Dodaj poszatkowany koperek, sól i pieprz do smaku i dobrze całość wymieszaj.
Nakładaj farsz centralnie na środku każdego naleśnika. Przekładaj kolejno do środka dół naleśnika, prawy bok i lewy bok. Potem całość do góry w kształt kwadratu.
Tak przygotowane krokiety obtocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oliwie z dwóch stron aż się zarumienią.