Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krokiety które zachwycą każdego :)
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 694
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 325
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 127
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 694
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 325
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 127
Składniki
Przygotuj ciasto naleśnikowe usmaż naleśniki.
Oczyszczone, umyte kurki blanszuj krótko w osolonym wrzątku. Odcedź, przestudź i pokrój na mniejsze kawałki.
Pokrojoną w kostkę cebulę przesmaż 2 minuty na oliwie z oliwek z łyżką masła. Dodaj zblanszowane kurki i przesmaż 10 minut od czasu do czasu mieszając. Dodaj poszatkowany koperek, sól i pieprz do smaku i dobrze całość wymieszaj.
Nakładaj farsz centralnie na środku każdego naleśnika. Przekładaj kolejno do środka dół naleśnika, prawy bok i lewy bok. Potem całość do góry w kształt kwadratu.
Tak przygotowane krokiety obtocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oliwie z dwóch stron aż się zarumienią.