Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopertowe krokiety z kurkami

Kopertowe krokiety z kurkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 120

Dodano:

Odsłon: 2378

Przepyszne krokiety które zachwycą każdego :)

Składniki

  • FARSZ: 400 g kurek – 2 opakowania
  • Duża cebula lub 2 mniejsze
  • 1 pęczek Koperku
  • łyżka masła
  • oliwa
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • NALEŚNIKI: 460 g mleka
  • 120 g wody
  • 260 g mąki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, masła lub oliwy
  • szczypta soli
  • oliwa lub olej kokosowy do smażenia
  • PANIERKA: 2 jajka
  • 2 bułka tarta
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kopertowe krokiety z kurkami

Przygotowanie

  1. Przygotuj ciasto naleśnikowe usmaż naleśniki.

  2. Oczyszczone, umyte kurki blanszuj krótko w osolonym wrzątku.
    Odcedź, przestudź i pokrój na mniejsze kawałki.

  3. Pokrojoną w kostkę cebulę przesmaż 2 minuty na oliwie z oliwek z łyżką masła. Dodaj zblanszowane kurki i przesmaż 10 minut od czasu do czasu mieszając. Dodaj poszatkowany koperek, sól i pieprz do smaku i dobrze całość wymieszaj.

  4. Nakładaj farsz centralnie na środku każdego naleśnika. Przekładaj kolejno do środka dół naleśnika, prawy bok i lewy bok. Potem całość do góry w kształt kwadratu.

  5. Tak przygotowane krokiety obtocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
    Smaż na rozgrzanej oliwie z dwóch stron aż się zarumienią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń