Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne krokiety które zachwycą każdego :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14440
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19532
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14440
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19532
Składniki
Przygotuj ciasto naleśnikowe usmaż naleśniki.
Oczyszczone, umyte kurki blanszuj krótko w osolonym wrzątku. Odcedź, przestudź i pokrój na mniejsze kawałki.
Pokrojoną w kostkę cebulę przesmaż 2 minuty na oliwie z oliwek z łyżką masła. Dodaj zblanszowane kurki i przesmaż 10 minut od czasu do czasu mieszając. Dodaj poszatkowany koperek, sól i pieprz do smaku i dobrze całość wymieszaj.
Nakładaj farsz centralnie na środku każdego naleśnika. Przekładaj kolejno do środka dół naleśnika, prawy bok i lewy bok. Potem całość do góry w kształt kwadratu.
Tak przygotowane krokiety obtocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oliwie z dwóch stron aż się zarumienią.