Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4711
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4711
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub maszynkę.
Ziemniaki połączyć z mąką pszenną, jajkami i serem białym. Sól dodać do smaku. Wyrobić do połączenia się składników.
Odrywać porcje ciasta i formować wałeczki. Palcami spłaszczyć wałek i odcinać małe kawałki, ok. 2 cm długości. Jeśli ciasto się lepi podsypać mąką.
Kopytka wrzucać na gotującą się, osoloną wodę i gotować ok. 1 min od wypłynięcia. Wyłowić łyżką cedzakową. Podawać z masłem lub sosem pieczarkowym. Smacznego.