Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze robiłam kopytka na oko. Tym razem postanowiłam odmierzyć składniki, żeby dodać przepis. Na pewno są osoby, które nigdy ich nie robiły.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5127
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 196
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5127
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 196
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do przestudzenia. Następnie przecisnąć przez praskę, na stolnicę. Dodać obie mąki i sól. Zrobić wgłębienie i wbić jajko.
Zagnieść na gładkie ciasto. Jeśli trzeba, można trochę podsypać mąką. Pamiętajcie, że jeśli dodacie za dużo mąki, to kopytka będą twarde. Ciasto podzielić na 3 części. Z każdej części uformować cienki wałeczek. Następnie, delikatnie spłaszczyć go dłonią. Kroić po ukosie.
W większym garnku zagotować wodę z solą. Kopytka wrzucać na wrzątek partiami. Nie za dużo na jeden raz. Gotować 1-2 minuty od wypłynięcia. Wyciągać łyżką cedzakową.
Kopytka podałam z gulaszem.