Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze robiłam kopytka na oko. Tym razem postanowiłam odmierzyć składniki, żeby dodać przepis. Na pewno są osoby, które nigdy ich nie robiły.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 263
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4847
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 525
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do przestudzenia. Następnie przecisnąć przez praskę, na stolnicę. Dodać obie mąki i sól. Zrobić wgłębienie i wbić jajko.
Zagnieść na gładkie ciasto. Jeśli trzeba, można trochę podsypać mąką. Pamiętajcie, że jeśli dodacie za dużo mąki, to kopytka będą twarde. Ciasto podzielić na 3 części. Z każdej części uformować cienki wałeczek. Następnie, delikatnie spłaszczyć go dłonią. Kroić po ukosie.
W większym garnku zagotować wodę z solą. Kopytka wrzucać na wrzątek partiami. Nie za dużo na jeden raz. Gotować 1-2 minuty od wypłynięcia. Wyciągać łyżką cedzakową.
Kopytka podałam z gulaszem.