Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze robiłam kopytka na oko. Tym razem postanowiłam odmierzyć składniki, żeby dodać przepis. Na pewno są osoby, które nigdy ich nie robiły.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 156
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1552
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4432
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 156
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1552
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4432
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do przestudzenia. Następnie przecisnąć przez praskę, na stolnicę. Dodać obie mąki i sól. Zrobić wgłębienie i wbić jajko.
Zagnieść na gładkie ciasto. Jeśli trzeba, można trochę podsypać mąką. Pamiętajcie, że jeśli dodacie za dużo mąki, to kopytka będą twarde. Ciasto podzielić na 3 części. Z każdej części uformować cienki wałeczek. Następnie, delikatnie spłaszczyć go dłonią. Kroić po ukosie.
W większym garnku zagotować wodę z solą. Kopytka wrzucać na wrzątek partiami. Nie za dużo na jeden raz. Gotować 1-2 minuty od wypłynięcia. Wyciągać łyżką cedzakową.
Kopytka podałam z gulaszem.