Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na pyszny obiadek.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 883
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1797
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6329
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 883
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1797
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6329
Składniki
Wykonanie: Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem, odcedzić, następnie zalać gorącym mlekiem i na bardzo wolnym ogniu gotować około 15 minut. Ostudzić, wbić jaja, dodać obie mąki, masło doprawić do smaku i wrzucić pokrojoną natkę pietruszki.
Z przygotowanego ciasta zrobić wałek na stolnicy, odcinać nożem kopytka i wrzucać na gotującą się osoloną wodę. Podawać z sosami lub polane klarowanym masłem.