Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie kluski, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, polane podsmażoną cebulką. Polecam.
garnek, praska, patelnia, nóż,
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 390
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11840
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 467
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 129
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 699
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 390
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11840
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 467
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 129
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 699
Składniki
Gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, odlewamy z nich wodę, odparowujemy, studzimy. Ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto. Z ciasta wałkujemy długie rolki i tniemy z nich kopytka.
Gotowe kopytka wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia kopytek na wierzch. Cebulę kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym i smażymy do jej miękkości.
Ugotowane kopytka podajemy okraszone smażoną cebulką udekorowane listkami bazylii.