Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie kluski, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, polane podsmażoną cebulką z kiełbasą.
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3539
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 377
Gulasz z resztek to rozwiązanie w duchu zero waste – idealny sposób na wykorz...
Odsłon: 61
Wszyscy lubią gołąbki, ale mało kto ma czas i cierpliwość do pracowitego zawi...
Odsłon: 1427
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3539
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 377
Gulasz z resztek to rozwiązanie w duchu zero waste – idealny sposób na wykorz...
Odsłon: 61
Wszyscy lubią gołąbki, ale mało kto ma czas i cierpliwość do pracowitego zawi...
Odsłon: 1427
Składniki
Gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, odlewamy z nich wodę, odparowujemy, studzimy. Ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę pszenną i wyrabiamy ciasto. Z ciasta wałkujemy długie rolki i tniemy z nich kopytka.
Gotowe kopytka wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia kopytek na wierzch. Cebulę i kiełbasę kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym i smażymy do jej miękkości.
Ugotowane kopytka podajemy okraszone smażoną cebulką z kiełbasą. Smacznego !!!