Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad pachnący bazylią. Dla fanów suszonych pomidorów. Pycha :)
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 66
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 43
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 66
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 43
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, utłuc i wystudzić. Dodać twaróg, przyprawę Kamis suszone pomidory i posiekane drobno listki bazylii. Następnie wbić jajko i dodać mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać, aby ciasto ładnie odchodziło od ręki. Uformować wałeczek, podsypać stolnicę mąką i kroić kopytka lekko pod skosem.
Wrzucać do osolonej, wrzącej wody i gotować aż wypłyną. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać z cząstkami suszonych pomidorów, listkami bazylii i sporą ilością pieprzu. Pyszne:)