Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad pachnący bazylią. Dla fanów suszonych pomidorów. Pycha :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1343
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1343
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, utłuc i wystudzić. Dodać twaróg, przyprawę Kamis suszone pomidory i posiekane drobno listki bazylii. Następnie wbić jajko i dodać mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać, aby ciasto ładnie odchodziło od ręki. Uformować wałeczek, podsypać stolnicę mąką i kroić kopytka lekko pod skosem.
Wrzucać do osolonej, wrzącej wody i gotować aż wypłyną. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać z cząstkami suszonych pomidorów, listkami bazylii i sporą ilością pieprzu. Pyszne:)