Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie obiadowe z gotowanych ziemniaków, mąki i białego sera.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 60
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 130
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 742
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 652
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 60
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 130
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 742
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 652
Składniki
Ziemniaki obieram ze skórki, myję i gotuję w osolonej wodzie. Następnie rozgniatam je (tak jak puree) i pozostawiam, żeby wystygły. Biały ser rozgniatam za pomocą widelca (możesz go też zmielić) i dodaję do ziemniaków. Oba składniki dokładnie ze sobą łączę. Następnie wbijam jajka i znów wszystkie składniki starannie ze sobą mieszam.
Dodaję oba rodzaje mąki i starannie wyrabiam plastyczne ciasto, z którego formuję wałeczki. Wałeczki tnę na 3-4 cm kawałki, które wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gdy kopytka wypłyną na powierzchnię, gotuję jeszcze 1-2 minuty, a następnie wyciągam z wody.Gotowe polewam tłuszczem i skwarkami.