Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie obiadowe z gotowanych ziemniaków, mąki i białego sera.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11535
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12120
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2488
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11535
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12120
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2488
Składniki
Ziemniaki obieram ze skórki, myję i gotuję w osolonej wodzie. Następnie rozgniatam je (tak jak puree) i pozostawiam, żeby wystygły. Biały ser rozgniatam za pomocą widelca (możesz go też zmielić) i dodaję do ziemniaków. Oba składniki dokładnie ze sobą łączę. Następnie wbijam jajka i znów wszystkie składniki starannie ze sobą mieszam.
Dodaję oba rodzaje mąki i starannie wyrabiam plastyczne ciasto, z którego formuję wałeczki. Wałeczki tnę na 3-4 cm kawałki, które wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gdy kopytka wypłyną na powierzchnię, gotuję jeszcze 1-2 minuty, a następnie wyciągam z wody.Gotowe polewam tłuszczem i skwarkami.