Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drugie danie nie tylko na piątek i nie tylko dla dzieci.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1474
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1617
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1385
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1474
Składniki
Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie. Przepuścić przez praskę i ostudzić. W misce ziemniaki przyklepać,podzielić na 4 części. Jedną część wyciągnąć na pozostałe ziemniaki a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać mąkę pszenną , ser, rozkłócone jajko i jeszcze posolić. Zagnieść i podzielić na 8 części,robić wałki,lekko przyklepać i kroić na ukos.
Można dodatkowo poklepać tępą stroną noża,przed krojeniem tworząc kratkę.
Wrzucać na gotującą posoloną wodę.Gotować pod przykryciem do momentu wypłynięcia.Od czasu do czasu mieszając.Pogotować parę minut i wyjmować durszlakiem.
Bułkę tartą usmażyć na maśle,na złoty kolor.Tak samo i pokrojoną cebulę,usmażyć na złoty kolor. Połączyć razem i polać na talerzu kluski. Do dania pasuje maślanka albo kefir.