Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drugie danie nie tylko na piątek i nie tylko dla dzieci.
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2759
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2724
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 575
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2759
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2724
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 575
Składniki
Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie. Przepuścić przez praskę i ostudzić. W misce ziemniaki przyklepać,podzielić na 4 części. Jedną część wyciągnąć na pozostałe ziemniaki a w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać mąkę pszenną , ser, rozkłócone jajko i jeszcze posolić. Zagnieść i podzielić na 8 części,robić wałki,lekko przyklepać i kroić na ukos.
Można dodatkowo poklepać tępą stroną noża,przed krojeniem tworząc kratkę.
Wrzucać na gotującą posoloną wodę.Gotować pod przykryciem do momentu wypłynięcia.Od czasu do czasu mieszając.Pogotować parę minut i wyjmować durszlakiem.
Bułkę tartą usmażyć na maśle,na złoty kolor.Tak samo i pokrojoną cebulę,usmażyć na złoty kolor. Połączyć razem i polać na talerzu kluski. Do dania pasuje maślanka albo kefir.