Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na obiad lub cieplą wczesną kolację.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 97
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 130
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 228
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 97
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 130
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 228
Składniki
Kopytka: Ugotowane, ostudzone ziemniaki przepuścić przez praskę lub zemleć w maszynce. Dodać mąkę, sól i jajko - wyrobić ciasto.
Na stolnicy obficie posypanej mąką formować wałek i odcinać kopytka.
Gotować 2-3 minuty w osolonej wodzie. Sos pieczarkowy: 1. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, dodać drobno pokrojone pieczarki - smażyć ok. 15 minut. 2. Podlać wodą, dodać kostki, dusić ok. 20 minut. Śmietanę wymieszać z jajkiem i mąką, dodać kilka łyżek sosu - przelać do garnka z sosem. Dodać natkę pietruszki. Przyprawić wg smaku. Pogotować ok. 3 minut.
Smacznego!