Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie klusek - kopytek czy śląskich. Zapieczone z warzywami i serem mozzarella są nietypowym, ale przepysznym daniem.
Patelnia do piekarnika
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 908
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 908
Składniki
Danie najlepiej wykonać w garnku lub na patelni przeznaczonej do piekarnika. Brokuła dzielimy na różyczki. Pozostałe warzywa kroimy dowolnie. Na oleju smażymy cebulę przez 2-3 minuty, dodajemy czosnek a po kolejnych dwóch minutach pozostałe warzywa i przyprawy. Pod przykryciem, na średnim ogniu smażymy kilka minut, aż brokuł będzie lekko miękki. Dodajemy kopytka i smażymy jeszcze minutę. Zdejmujemy z ognia i posypujemy całość kawałkami sera mozzarella. Zapiekamy w 180 stopniach z termoobiegiem lub grillem, aż ser się roztopi - wystarczy 8-10 minut. Podajemy od razu.