Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie po polsku.......
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 195
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 267
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 277
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 195
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 267
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 277
Składniki
Kapustę odciskamy, drobno kroimy. W rondelku rozpuszczamy masło. Wrzucamy kapustę, chwilę podsmażamy po czym wlewamy ok. 1 szklanki wody. Dodajemy liść i majeranek. Dusimy do miękkości. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło potem mąkę robimy zasmażkę uważając aby się mąka nie przypaliła. Wlewamy do kapusty, mieszamy aby nie powstały grudki. Odstawiamy. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy jajko sól i mąkę wyrabiamy do momentu aż przestanie się kleić do rąk. Z ciasta formujemy długie paski i kroimy nożem na ukos. Gotujemy w osolonej wodzie 3 - 4 min od momentu wypłynięcia. Podajemy gorące z kapustą.