Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie po polsku.......
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 25
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 440
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 132
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 185
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 25
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 440
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 132
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 185
Składniki
Kapustę odciskamy, drobno kroimy. W rondelku rozpuszczamy masło. Wrzucamy kapustę, chwilę podsmażamy po czym wlewamy ok. 1 szklanki wody. Dodajemy liść i majeranek. Dusimy do miękkości. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło potem mąkę robimy zasmażkę uważając aby się mąka nie przypaliła. Wlewamy do kapusty, mieszamy aby nie powstały grudki. Odstawiamy. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy jajko sól i mąkę wyrabiamy do momentu aż przestanie się kleić do rąk. Z ciasta formujemy długie paski i kroimy nożem na ukos. Gotujemy w osolonej wodzie 3 - 4 min od momentu wypłynięcia. Podajemy gorące z kapustą.