Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie po polsku.......
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 58
Niezwykle proste w wykonaniu ciasto z kilku składników. Dzięki dodatkowi coli...
Odsłon: 2466
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 42
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 58
Niezwykle proste w wykonaniu ciasto z kilku składników. Dzięki dodatkowi coli...
Odsłon: 2466
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 42
Składniki
Kapustę odciskamy, drobno kroimy. W rondelku rozpuszczamy masło. Wrzucamy kapustę, chwilę podsmażamy po czym wlewamy ok. 1 szklanki wody. Dodajemy liść i majeranek. Dusimy do miękkości. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło potem mąkę robimy zasmażkę uważając aby się mąka nie przypaliła. Wlewamy do kapusty, mieszamy aby nie powstały grudki. Odstawiamy. Ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy jajko sól i mąkę wyrabiamy do momentu aż przestanie się kleić do rąk. Z ciasta formujemy długie paski i kroimy nożem na ukos. Gotujemy w osolonej wodzie 3 - 4 min od momentu wypłynięcia. Podajemy gorące z kapustą.