Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 154
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 154
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
Boczek pokrój w cienkie plasterki. Ser podziel na mniejsze kawałki. Część fig przekrój wzdłuż, ale nie do końca. Włóż do środka po kawałku sera. Resztę fig owiń paskiem boczku.
Rulonik przebij wykałaczką, żeby się nie rozwijał. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż w nim koreczki z boczku i fig. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180o C.
Zapiekaj około 10 minut. Wyłóż koreczki na półmisek. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo