Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Boczek pokrój w cienkie plasterki. Ser podziel na mniejsze kawałki. Część fig przekrój wzdłuż, ale nie do końca. Włóż do środka po kawałku sera. Resztę fig owiń paskiem boczku.
Rulonik przebij wykałaczką, żeby się nie rozwijał. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż w nim koreczki z boczku i fig. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180o C.
Zapiekaj około 10 minut. Wyłóż koreczki na półmisek. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo