Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj gotuję wątróbkę z jabłkiem, ale tym razem spróbowałam nieco innej wersji - z gruszką i korzennymi przyprawami. Wyszła świetnie - dobrze doprawiona z kawałkami słodkich, soczystych owoców. To pyszny i szybki obiad, koniecznie go wypróbujcie!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2329
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18085
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2057
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2329
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18085
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2057
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na większe kawałki. Cebulę kroimy w piórka, gruszki w dużą kostkę, a czosnek przeciskamy. Na rozgrzanym maśle klarowanym smażymy cebulę przez kilka minut. Gdy lekko zmięknie dodajemy czosnek, gruszkę, mielone przyprawy, doprawiamy pieprzem i chilli. Smażymy 2-3 minuty. Dodajemy wątróbkę. Dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut, co jakiś czas mieszamy. Wątróbkę podajemy z ziemniakami lub ryżem.