Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj gotuję wątróbkę z jabłkiem, ale tym razem spróbowałam nieco innej wersji - z gruszką i korzennymi przyprawami. Wyszła świetnie - dobrze doprawiona z kawałkami słodkich, soczystych owoców. To pyszny i szybki obiad, koniecznie go wypróbujcie!
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na większe kawałki. Cebulę kroimy w piórka, gruszki w dużą kostkę, a czosnek przeciskamy. Na rozgrzanym maśle klarowanym smażymy cebulę przez kilka minut. Gdy lekko zmięknie dodajemy czosnek, gruszkę, mielone przyprawy, doprawiamy pieprzem i chilli. Smażymy 2-3 minuty. Dodajemy wątróbkę. Dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut, co jakiś czas mieszamy. Wątróbkę podajemy z ziemniakami lub ryżem.