Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piernik zaklęty w naleśniku :-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Zrobić ciasto dodając 2 łyżeczki przyprawy korzennej i usmażyć naleśniki.
Banany rozetrzeć blenderem na gładką masę. Twaróg wymieszać z mlekiem, cukrem, miodem i przyprawą korzenną, dodać bananową masę, wymieszać wszystko dokładnie.
Naleśniki smarować bananowo-twarogowym nadzieniem, zwijać. Można polać czekoladową polewą lub posypać cynamonem.
Smacznego