Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pieczone na lasce cynamonu pięknie przechodzi korzennym aromatem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7873
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7873
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Z podanych składników wychodzą 2 kotlety. Czosnek suszony i ziele angielskie rozgniatamy w moździerzu. Mięso mieszamy ze wszystkimi przyprawami i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie formujemy kotlety i nadziewamy na laski cynamonu.
Pieczemy w 180 stopniach na termoobiegu 25 minut. Najlepiej po 15 minutach obrócić. Mięso pachnie i smakuje fantastycznie, a obgryzanie go z cynamonowej kości to prawdziwa frajda. Mięso pasuje idealnie do kuskusu maharadży z mojego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-kuskus-maharadzy,176219,sprytnachochla.html