Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pieczone na lasce cynamonu pięknie przechodzi korzennym aromatem.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2698
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2698
Składniki
Z podanych składników wychodzą 2 kotlety. Czosnek suszony i ziele angielskie rozgniatamy w moździerzu. Mięso mieszamy ze wszystkimi przyprawami i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie formujemy kotlety i nadziewamy na laski cynamonu.
Pieczemy w 180 stopniach na termoobiegu 25 minut. Najlepiej po 15 minutach obrócić. Mięso pachnie i smakuje fantastycznie, a obgryzanie go z cynamonowej kości to prawdziwa frajda. Mięso pasuje idealnie do kuskusu maharadży z mojego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-kuskus-maharadzy,176219,sprytnachochla.html