Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso pieczone na lasce cynamonu pięknie przechodzi korzennym aromatem.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 158
Składniki
Z podanych składników wychodzą 2 kotlety. Czosnek suszony i ziele angielskie rozgniatamy w moździerzu. Mięso mieszamy ze wszystkimi przyprawami i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie formujemy kotlety i nadziewamy na laski cynamonu.
Pieczemy w 180 stopniach na termoobiegu 25 minut. Najlepiej po 15 minutach obrócić. Mięso pachnie i smakuje fantastycznie, a obgryzanie go z cynamonowej kości to prawdziwa frajda. Mięso pasuje idealnie do kuskusu maharadży z mojego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-kuskus-maharadzy,176219,sprytnachochla.html