Do góry

Dania główne Przepis na:

Korzenny kebab na cynamonie

Korzenny kebab na cynamonie

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 1242

Dodano:

Odsłon: 945

Mięso pieczone na lasce cynamonu pięknie przechodzi korzennym aromatem.

Składniki

  • Mięso mielone z łopatki - 250g
  • Cynamon - 2 laski
  • Czosnek suszony - 2 plasterki
  • Ziele angielskie - 4 kulki
  • Pieprz - 1/2 łyżeczki
  • Kumin - 1/2 łyżeczki
  • Kolendra - 1/2 łyżeczki
  • Kardamon - 1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka - 1/2 łyżeczki
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników wychodzą 2 kotlety.

    Czosnek suszony i ziele angielskie rozgniatamy w moździerzu. Mięso mieszamy ze wszystkimi przyprawami i odstawiamy na pół godziny.

    Po tym czasie formujemy kotlety i nadziewamy na laski cynamonu.

  2. Pieczemy w 180 stopniach na termoobiegu 25 minut. Najlepiej po 15 minutach obrócić.

    Mięso pachnie i smakuje fantastycznie, a obgryzanie go z cynamonowej kości to prawdziwa frajda.

    Mięso pasuje idealnie do kuskusu maharadży z mojego przepisu:
    https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-kuskus-maharadzy,176219,sprytnachochla.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń