Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Produkt, którego pewnie wiele osób nie skojarzyłoby ze zdrowym odżywianiem. Wbrew pozorom smalec wieprzowy i gęsi zawiera zdrowe tłuszcze jedno i wielonienasycone, które są niezbędne organizmowi. Niesłusznie unikamy go w kuchni! Naukowcy udowodnili, że smalec jest nawet bardziej wskazany niż oleje roślinne. Wysoka temperatura nie zmienia jego składu i nie wpływa na jakość przygotowanej potrawy.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2265
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 422
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 841
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17354
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2265
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 422
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 841
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17354
Składniki
Wzmacnia kości. Jest jednym z bogatszych źródeł witaminy D w żywności. Dzięki obecności tłuszczu jest ona też dobrze przyswajalna przez organizm.
Wspomaga pamięć. Kwas oleinowy (omega-9) poprawia wydajność mózgu, wpływa korzystnie na zapamiętywanie i poprawia zdolność koncentracji. Pomaga przy zaburzeniach pamięci i chorobie Alzheimera.
eguluje poziom cholesterolu. Dzięki zawartości omega-9 wpływa na pracę układu sercowo-naczyniowego. Usuwa z organizmu nadmiar złego cholesterolu LDL.
Daje energię. Pełnowartościowy tłuszcz jest paliwem dla organizmu. Odpowiada za wzmocnienie systemu odpornościowego, pomaga przyswoić witaminy A, E i K.
Dba o skórę. Kwas linolowy (omega-6) wpływa na nawilżenie i gładkość skóry. Przyspiesza jej odnowę komórkową oraz przeciwdziała pękaniu naczynek krwionośnych.