Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe koszyczki z mięsem w aromatycznym sosie, pychota.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 17
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 21
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 12
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 176
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 17
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 21
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 12
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 176
Składniki
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy na bardzo drobną kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiając solą.
3. Do fileta dodajemy pokrojone pieczarki.
4. Bazylie siekamy i również dodajemy do mięsa.
5. Robimy sos; masło roztopić na patelni, dodać mąkę i wymieszać tworząc zasmażkę.
6. Wlać mleko i dokładnie wymieszać.
7. Następnie dodajemy pomidory wraz zalewą doprawiamy solą oraz ziołami.
8. Sos wylać do naczynia żaroodpornego.
9. Koszyczki makaronowe napełnić farszem i ułożyć w naczyniu.
10. Na wierzch pokroić w plastry ser i poukładać .
11. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 12. Danie gotowe. 13. Smacznego.