Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zastąpić muszelkami, zapiekanka jest pyszna w śmietankowym sosie.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 159
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1251
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 227
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 159
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1251
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 227
Składniki
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Twaróg ugniatamy widelcem
3. Do twarogu dodajemy, cukier, żółtko, śmietanę.
4. Białko ubijamy i mieszamy z twarogiem.
5. Tak przygotowaną masą napełniamy koszyczki makaronowe, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.
6. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, budyń jajko.
7. Polewamy koszyczki.
8. Zapiekamy 40 minut w 180°C. 9. Po upieczeniu można podawać z ulubionymi owocami.
10. Danie gotowe. 11. Smacznego.