Do góry

Dania główne Przepis na:

Koszyczki nadziewane twarogiem

Koszyczki nadziewane twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 769 Ocena: 7740

Dodano:

Odsłon: 181

Można zastąpić muszelkami, zapiekanka jest pyszna w śmietankowym sosie.

Składniki

  • Składniki na masę twarogową:
  • ½ opakowania makaronu typu muszelki lub koszyczki
  • 2 kostki twarogu
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki śmietany kremówki
  • ½ opakowania makaronu typu muszelki lub koszyczki
  • 2 kostki twarogu
  • Składniki na masę śmietankową:
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku budyniu waniliowego
  • dekoracja:
  • np. borówki
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Koszyczki nadziewane twarogiem

Przygotowanie

  1. 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    2. Twaróg ugniatamy widelcem

  2. 3. Do twarogu dodajemy, cukier, żółtko, śmietanę.

  3. 4. Białko ubijamy i mieszamy z twarogiem.

  4. 5. Tak przygotowaną masą napełniamy koszyczki makaronowe, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.

  5. 6. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, budyń jajko.

  6. 7. Polewamy koszyczki.


  7. 8. Zapiekamy 40 minut w 180°C.
    9. Po upieczeniu można podawać z ulubionymi owocami.



  8. 10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń