Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy znudziły nam się tradycyjne kotlety mielone lub chcemy zrobić w bogatszym wykonaniu. Takie kotlety mogą gościć na naszym świątecznym stole.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 480
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 473
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 63
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 480
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 473
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 63
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną połówkę cebuli. 2. Następnie wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i razem wyrabiamy masę mięsną. 3. Dłonią robimy z mięsa większe kulki, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Pieczemy 30 minut w 180°C.
5. W tym czasie, co pieką się nam kotlety, kroimy drobną drugą połowę cebuli i prużymy na rozgrzanym oleju. 6. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem i solą.
7. Na upieczone kotlety układamy po plasterku sera mozzarelli.
8. Następnie na ser, grzyby. 9. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut.
10. Danie gotowe. 11. Smacznego.