Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki Afrodyzjaczki

Kotleciki Afrodyzjaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 632 Ocena: 6029

Dodano:

Odsłon: 1546

Gdy znudziły nam się tradycyjne kotlety mielone lub chcemy zrobić w bogatszym wykonaniu. Takie kotlety mogą gościć na naszym świątecznym stole.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego z łopatki
  • 1 duża cebula
  • Jajko
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • Papryka ostra
  • Olej do smażenia
  • ½ szklanki bułki tartej
  • ½ kg pieczarek
  • 2 mozzarelle
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną połówkę cebuli.
    2. Następnie wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i razem wyrabiamy masę mięsną.
    3. Dłonią robimy z mięsa większe kulki, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    4. Pieczemy 30 minut w 180°C.

  2. 5. W tym czasie, co pieką się nam kotlety, kroimy drobną drugą połowę cebuli i prużymy na rozgrzanym oleju.
    6. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem i solą.

  3. 7. Na upieczone kotlety układamy po plasterku sera mozzarelli.

  4. 8. Następnie na ser, grzyby.
    9. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut.

  5. 10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 grudnia 2019 Super, biorę dwa, bo mam pyszny chleb domowej roboty ;) Będą z nim świetnie smakować, mniam :D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń