Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki drobiowe w panierce serowej to danie, które pokochają dzieci i dorośli. Smakują wyśmienicie w każdym zestawieniu – z ziemniakami, ryżem, sałatą, solo z ulubionym sosem, a nawet na zimno, jako dodatek do pieczywa.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 319
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 718
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 264
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 950
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 319
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 718
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 264
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 950
Składniki
Podziel filet drobiowy na niewielkie, mniej więcej jednakowe kawałki. Lekko rozbij je tłuczkiem (przez folię spożywczą), formując okrągłe kotleciki.
Połącz oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami. Wymieszaj na pastę i natrzyj nią kawałki filetu. Pozostaw na co najmniej godzinę w temperaturze pokojowej. Jeśli masz więcej czasu, przełóż mięso do lodówki. Przed dalszą obróbką wyjmij mięso z lodówki na tyle wcześnie, by się ogrzało.
Połącz jajko ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Zetrzyj ser na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z panko.
Rozgrzej na patelni olej (na średniej mocy palnika). Otocz kotleciki w jajku, a następnie w panierce. Usmaż na złocisty kolor – około 2-3 minuty po każdej ze stron. Usmażone kotleciki odkładaj na ręcznik papierowy, by wchłonął nadmiar tłuszczu.