Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na mielone :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Bułkę namoczyć, zemleć razem z mięsem. Dodać ok. 1/2 torebki przyprawy gyros, jajko. Uformować niewielkie okrągłe kotleciki (10-12 sztuk), obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z odrobiną mąki pszennej. Usmażyć na złoto. W międzyczasie zrobić cacyki: ogórki pokroić w drobną kostkę, posolić, odstawić na chwilę, następnie dobrze odcisnąć, wcisnąć 2 ząbki czosnku, dodać jogurt, wymieszać. Podawać do kotlecikó gyros. Smacznego :)