Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na mielone :)
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666377
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 158
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 733
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5835
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1006
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666377
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 158
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 733
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5835
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1006
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Bułkę namoczyć, zemleć razem z mięsem. Dodać ok. 1/2 torebki przyprawy gyros, jajko. Uformować niewielkie okrągłe kotleciki (10-12 sztuk), obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z odrobiną mąki pszennej. Usmażyć na złoto. W międzyczasie zrobić cacyki: ogórki pokroić w drobną kostkę, posolić, odstawić na chwilę, następnie dobrze odcisnąć, wcisnąć 2 ząbki czosnku, dodać jogurt, wymieszać. Podawać do kotlecikó gyros. Smacznego :)