Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Bułkę namoczyć, zemleć razem z mięsem. Dodać ok. 1/2 torebki przyprawy gyros, jajko. Uformować niewielkie okrągłe kotleciki (10-12 sztuk), obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z odrobiną mąki pszennej. Usmażyć na złoto. W międzyczasie zrobić cacyki: ogórki pokroić w drobną kostkę, posolić, odstawić na chwilę, następnie dobrze odcisnąć, wcisnąć 2 ząbki czosnku, dodać jogurt, wymieszać. Podawać do kotlecikó gyros. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

karolciaa 11 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Podoba mi się ten pomysł na "gyrosa" ;P Wypróbuję ale już teraz wiem ,że będzie pysznie :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Justa7975 19 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ja i moja rodzinka uwielbiamy ten przepis:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

dodo_ja 09 marca 2009Zgłoś do usunięcia
pisze sie tzatziki.....4 Kto głosował? | Odpowiedz

ancyk 22 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Usmażyć na złoto. rena64 muszisz dokładnie czytac:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

rena64 09 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Na surowo, bez smażenia?0 Kto głosował? | Odpowiedz