Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3123
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3123
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Ziemniaki obrać. Zalać posolonym wrzątkiem. Gotować 20 min. W tym czasie do mięsa wbić jajko, dodać 3 łyżki bułki tartej, posiekaną cebulę, majeranek, 2-3 łyżki wody oraz sól i pieprz do smaku.
Wyrobić masę. Z masy mięsnej wilgotnymi dłońmi formować małe kotleciki, panierować w pozostałej mące i układać na patelni na rozgrzanym oleju. Smażyć na złoto z obu stron (ok. 15 min).
W garnuszku stopić masło, oprószyć mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Dodać buraczki i śmietanę. Energicznie podgrzewać mieszając, aż staną się gęste i gorące. Przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Usmażone kotleciki podać z odcedzonymi ziemniakami i zasmażonymi buraczkami. Oprószyć koperkiem.