Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki jagnięce w sumaku

Kotleciki jagnięce w sumaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 844 Ocena: 17329

Dodano:

Odsłon: 311

Kotleciki jagnięce i grillowy aromat idealnie pasują do siebie, są łatwe, szybkie w przygotowaniu i rozpływają się w ustach. Sumak dodaje nutkę kwaskowatości, która świetnie w tym daniu się komponuje.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki jagnięce w sumaku

Przygotowanie

  1. Kotleciki skropiłam oliwą obsypałam przyprawami i przeciśniętym czosnkiem i położyłam na ruszt, bezpośrednio. Żar lepiej aby był średni, ponieważ mięso przy kostce też nie powinno być surowe. Gdy z mięsa, po nakłuciu widelcem, będzie wypływał klarowny płyn , to znaczy, ze są gotowe. A w niektórych krajach jak W. Brytania jedzą krwiste, ale to chyba nie nasza bajka.
    Podałam z:
    -pastą z grillowanego bakłażana, baba ganousch
    - jogurtem czosnkowym
    - sałatką ziemniaczaną
    - hummusem
    - pomidorami z fetą i oliwkami
    - szpinakiem z czosnkiem i z fetą
    - chlebkami pita.
    - sałatką buraczkową.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (50)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 30 maja Widzę że u Ciebie prawdziwa uczta :) Kotleciki musiały być pyszne. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 28 maja Oczopląsu dostałam od ilości sałatek..cudownie pyszne,a mięsko już bym obgryzła z kostki..pycha:) Odpowiedzi: 10 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 28 maja Nie przepadam za mięsem, ale jagnięcina w Twoim wydaniu wydaje się być bardzo apetyczna. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 maja Widzę, że młoda baraninka się pojawiła ;p
Z grilla jedliśmy w tym roku u siostrzeńca ( tego od jajek hihi ), ale on tam ma całą hodowlę :D
Odpowiedzi: 30 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń