Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki jagnięce i grillowy aromat idealnie pasują do siebie, są łatwe, szybkie w przygotowaniu i rozpływają się w ustach. Sumak dodaje nutkę kwaskowatości, która świetnie w tym daniu się komponuje.
Kotleciki skropiłam oliwą obsypałam przyprawami i przeciśniętym czosnkiem i położyłam na ruszt, bezpośrednio. Żar lepiej aby był średni, ponieważ mięso przy kostce też nie powinno być surowe. Gdy z mięsa, po nakłuciu widelcem, będzie wypływał klarowny płyn , to znaczy, ze są gotowe. A w niektórych krajach jak W. Brytania jedzą krwiste, ale to chyba nie nasza bajka.
Podałam z:
-pastą z grillowanego bakłażana, baba ganousch
- jogurtem czosnkowym
- sałatką ziemniaczaną
- hummusem
- pomidorami z fetą i oliwkami
- szpinakiem z czosnkiem i z fetą
- chlebkami pita.
- sałatką buraczkową.
Smacznego :)
Sałatką z ogórków na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 57
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 138
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 22
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 40
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 127
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 132
Sałatką z ogórków na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 57
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 138
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 22
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 40
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 127
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 132
Składniki
Kotleciki skropiłam oliwą obsypałam przyprawami i przeciśniętym czosnkiem i położyłam na ruszt, bezpośrednio. Żar lepiej aby był średni, ponieważ mięso przy kostce też nie powinno być surowe. Gdy z mięsa, po nakłuciu widelcem, będzie wypływał klarowny płyn , to znaczy, ze są gotowe. A w niektórych krajach jak W. Brytania jedzą krwiste, ale to chyba nie nasza bajka. Podałam z: -pastą z grillowanego bakłażana, baba ganousch - jogurtem czosnkowym - sałatką ziemniaczaną - hummusem - pomidorami z fetą i oliwkami - szpinakiem z czosnkiem i z fetą - chlebkami pita. - sałatką buraczkową.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Dania główne
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym i serem
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem
Potrawka z kiełbaski
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 22
Kotlety mielone Magdy Gessler
Kotlety mielone to polska klasyka, która obowiązkowo musi znaleźć się w menu...
Odsłon: 42