Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki kresowe z ryżu

Kotleciki kresowe z ryżu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2514 Ocena: 18267

Dodano:

Odsłon: 1129

Smaczne i delikatne w smaku kotleciki na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotleciki kresowe z ryżu

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ryż ugotować na mleku według opisu na opakowaniu. Po przestudzeniu wymieszać z masłem, żółtkami i serem. Posolić w razie potrzeby, jeszcze raz dokładnie wyrobić masę. Formować kotleciki, maczać w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Następnie smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem i sezonową surówką lub kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń