Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich pysznych kotlecików jeszcze nie jadłeś/aś, smak ich rozpływa się w ustach. Koniecznie musisz wypróbować.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22771
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 500
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22771
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 168
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 500
Składniki
1. Wszystkie składniki na kotlety, przekładam do miski, wyrabiam masę mięsną. Z masy mięsnej formuję kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Boczek kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju do chwili zarumienienia. 3. Do rondelka wlewam wodę, dodaję kostkę rosołową, gotuję. Mąkę rozrabiam ze śmietaną, wlewam do gotującej się wody. Następnie dodaję usmażony boczek. Sos doprawiam solą oraz pieprzem. 4. Upieczone kotlety układam w naczyniu, polewam sosem. 5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 6. Smacznego.