Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich pysznych kotlecików jeszcze nie jadłeś/aś, smak ich rozpływa się w ustach. Koniecznie musisz wypróbować.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
1. Wszystkie składniki na kotlety, przekładam do miski, wyrabiam masę mięsną. Z masy mięsnej formuję kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Boczek kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju do chwili zarumienienia. 3. Do rondelka wlewam wodę, dodaję kostkę rosołową, gotuję. Mąkę rozrabiam ze śmietaną, wlewam do gotującej się wody. Następnie dodaję usmażony boczek. Sos doprawiam solą oraz pieprzem. 4. Upieczone kotlety układam w naczyniu, polewam sosem. 5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 6. Smacznego.