Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich pysznych kotlecików jeszcze nie jadłeś/aś, smak ich rozpływa się w ustach. Koniecznie musisz wypróbować.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6043
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6043
Składniki
1. Wszystkie składniki na kotlety, przekładam do miski, wyrabiam masę mięsną. Z masy mięsnej formuję kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Boczek kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju do chwili zarumienienia. 3. Do rondelka wlewam wodę, dodaję kostkę rosołową, gotuję. Mąkę rozrabiam ze śmietaną, wlewam do gotującej się wody. Następnie dodaję usmażony boczek. Sos doprawiam solą oraz pieprzem. 4. Upieczone kotlety układam w naczyniu, polewam sosem. 5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 6. Smacznego.