Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przpadacie za szpinakiem? Zapewniam, że po spróbowaniu tych kotlecików przekonacie się co do szpinaku i spółki :)
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1769
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1769
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Z piersi kurczaka robimy tradycyjne panierowane kotlety. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Następnie dodajemy mrożony szpinak i dusimy go na małym ogniu, do momentu odparowania wody. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez paskę czosnkiem. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojony w drobną kostkę ser feta i całość mieszamy. Zdejmujemy z gazu. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy nasze kotleciki. Na każdy z nich nakładamy porcję farszu szpinakowego i posypujemy tartym żótym serem. Tak przygotowane kotleciki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 35 minut.