Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki z delikatnego mięsa indyka, mogą zagościć na świątecznym stole, przygotowane z papryczkami Jalapeno, marchewką oraz groszkiem, w aromatycznej przyprawie kurkuma. Proste i szybkie przygotowanie. Przekonaj się Sama.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
1. Mięso z indyka mielimy maszynką do mielenia, przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, odciśniętą bułkę, koperek, sól, pieprz i wyrabiamy masę mięsną. Następnie robimy okrągłe kotlety, panierujemy w mące pszennej i smażmy na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę czosnek obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju na dużej patelni typu Wok. Do warzyw dodajemy obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchew, podlewamy jedną szklanką wody i wsypujemy kurkumę, sól oraz chili.
3. Papryczki myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w krążki i łączymy z warzywami. 4. Następnie wlewamy sos sojowy i dziesięć minut gotujemy. 5. Na koniec dodajemy groszek odlany z zalewy i zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
6. Sos warzywny łączymy z kotletami i podajemy z ryżem lub makaronem. 7. Smacznego.