Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki z delikatnego mięsa indyka, mogą zagościć na świątecznym stole, przygotowane z papryczkami Jalapeno, marchewką oraz groszkiem, w aromatycznej przyprawie kurkuma. Proste i szybkie przygotowanie. Przekonaj się Sama.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3556
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1539
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3556
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1539
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Składniki
1. Mięso z indyka mielimy maszynką do mielenia, przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, odciśniętą bułkę, koperek, sól, pieprz i wyrabiamy masę mięsną. Następnie robimy okrągłe kotlety, panierujemy w mące pszennej i smażmy na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę czosnek obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju na dużej patelni typu Wok. Do warzyw dodajemy obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchew, podlewamy jedną szklanką wody i wsypujemy kurkumę, sól oraz chili.
3. Papryczki myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w krążki i łączymy z warzywami. 4. Następnie wlewamy sos sojowy i dziesięć minut gotujemy. 5. Na koniec dodajemy groszek odlany z zalewy i zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
6. Sos warzywny łączymy z kotletami i podajemy z ryżem lub makaronem. 7. Smacznego.