Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracy jest,ale efekt końcowy niesamowity.Wyszły pyszne,delikatne ,rozpływające się w ustach. Bardzo polecam.
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 46
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 601
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 274
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 74
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 46
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 601
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 274
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 74
Składniki
Umytego i podzielonego kalafiora oraz kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie około 20 min.od momentu zagotowania. Odcedzić ostudzoną kapustę odcisnąć i posiekać. Kalafior odciśnięty dać do miski ,dodać posiekaną kapustę,jajka,odciśniętą bułkę, plus 3 łyżki bułki tartej, oraz przyprawy.
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę,cukinię i paprykę . Dodać do farszu przestudzone.Na końcu dać posiekany koperek. Wymieszać ,doprawić do smaku i dać do lodówki na min.1 godz. by masa zagęściła się. Po tym czasie namoczonymi dłońmi formować kotleciki ,obtoczyć w bułce tartej i dawać na gorący tłuszcz. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Po usmażeniu dać na ręcznik papierowy by zniwelować nadmiar tłuszczu .
Smacznego życzę!