Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracy jest,ale efekt końcowy niesamowity.Wyszły pyszne,delikatne ,rozpływające się w ustach. Bardzo polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Umytego i podzielonego kalafiora oraz kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie około 20 min.od momentu zagotowania. Odcedzić ostudzoną kapustę odcisnąć i posiekać. Kalafior odciśnięty dać do miski ,dodać posiekaną kapustę,jajka,odciśniętą bułkę, plus 3 łyżki bułki tartej, oraz przyprawy.
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę,cukinię i paprykę . Dodać do farszu przestudzone.Na końcu dać posiekany koperek. Wymieszać ,doprawić do smaku i dać do lodówki na min.1 godz. by masa zagęściła się. Po tym czasie namoczonymi dłońmi formować kotleciki ,obtoczyć w bułce tartej i dawać na gorący tłuszcz. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Po usmażeniu dać na ręcznik papierowy by zniwelować nadmiar tłuszczu .
Smacznego życzę!