Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracy jest,ale efekt końcowy niesamowity.Wyszły pyszne,delikatne ,rozpływające się w ustach. Bardzo polecam.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 299
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 705
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 719
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 25
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 299
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 705
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 719
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 25
Składniki
Umytego i podzielonego kalafiora oraz kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie około 20 min.od momentu zagotowania. Odcedzić ostudzoną kapustę odcisnąć i posiekać. Kalafior odciśnięty dać do miski ,dodać posiekaną kapustę,jajka,odciśniętą bułkę, plus 3 łyżki bułki tartej, oraz przyprawy.
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę,cukinię i paprykę . Dodać do farszu przestudzone.Na końcu dać posiekany koperek. Wymieszać ,doprawić do smaku i dać do lodówki na min.1 godz. by masa zagęściła się. Po tym czasie namoczonymi dłońmi formować kotleciki ,obtoczyć w bułce tartej i dawać na gorący tłuszcz. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Po usmażeniu dać na ręcznik papierowy by zniwelować nadmiar tłuszczu .
Smacznego życzę!