Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana jest nazywana bombą witaminową, bo zawiera witaminy z grupy B, lecytynę oraz zawiera więcej soli mineralnych niż pszenica i żyto. Pod względem wartości odżywczych znajduje się na drugim miejscu po kaszy gryczanej. Jest lekkostrawna i nie powoduje wzdęć, ma sporo krzemu poprawiającego wygląd skóry, włosów, zębów czy paznokci. W kaszy jaglanej znajduje się również lecytynę, która poprawia pamięć i reguluje poziom cholesterolu we krwi. Zawiera antyoksydanty, jak żadna inna usuwa nadmiar wilgoci z organizmu. Poza tym jest bardzo smaczna i wlaśnie tymi kotlecikami zaczynam z nią przygodę :-)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 23064
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9571
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2101
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 748
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 23064
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9571
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2101
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 748
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić na drobno i i podsmażyć na oleju, dodać marchewkę startą na tarce i podsmażyć kilka minut. Do miski przesypać ugotowaną kaszę, dodać podsmażoną cebulę, czosnek i marchewkę, jajko, pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i formować kotleciki, obtoczyć delikatnie w bułce tartej. Smażyć do momentu aż ładnie na się zarumienią. Podawac z sosem i ulubioną surówką. Na zdrowie :-)