Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana jest nazywana bombą witaminową, bo zawiera witaminy z grupy B, lecytynę oraz zawiera więcej soli mineralnych niż pszenica i żyto. Pod względem wartości odżywczych znajduje się na drugim miejscu po kaszy gryczanej. Jest lekkostrawna i nie powoduje wzdęć, ma sporo krzemu poprawiającego wygląd skóry, włosów, zębów czy paznokci. W kaszy jaglanej znajduje się również lecytynę, która poprawia pamięć i reguluje poziom cholesterolu we krwi. Zawiera antyoksydanty, jak żadna inna usuwa nadmiar wilgoci z organizmu. Poza tym jest bardzo smaczna i wlaśnie tymi kotlecikami zaczynam z nią przygodę :-)
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 84
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 84
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić na drobno i i podsmażyć na oleju, dodać marchewkę startą na tarce i podsmażyć kilka minut. Do miski przesypać ugotowaną kaszę, dodać podsmażoną cebulę, czosnek i marchewkę, jajko, pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i formować kotleciki, obtoczyć delikatnie w bułce tartej. Smażyć do momentu aż ładnie na się zarumienią. Podawac z sosem i ulubioną surówką. Na zdrowie :-)