Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, zdrowe, sycące pieczone kotleciki
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 510
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 419
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1518
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 510
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 419
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1518
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i razem z ryżem gotować w osolonej wodzie (3 szkl.) przez ok. 15 minut. Odstawić jeszcze na kilka minut pod przykryciem, wystudzić. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić na odrobinie oleju. Wystudzić. Do miski przełożyć kaszę i ryż, cebulę i czosnek, mąkę, pastę pomidorową, olej z suszonych pomidorów, zioła i pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Wilgotnymi rękoma formować kotlety i piec w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wysmarowanym odrobiną tłuszczu w temp. 200 stopni, ok. 20 minut.
Kotleciki podawać z ulubionymi dodatkami
Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)