Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, zdrowe, sycące pieczone kotleciki
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413965
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2211
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413965
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2211
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i razem z ryżem gotować w osolonej wodzie (3 szkl.) przez ok. 15 minut. Odstawić jeszcze na kilka minut pod przykryciem, wystudzić. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić na odrobinie oleju. Wystudzić. Do miski przełożyć kaszę i ryż, cebulę i czosnek, mąkę, pastę pomidorową, olej z suszonych pomidorów, zioła i pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Wilgotnymi rękoma formować kotlety i piec w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wysmarowanym odrobiną tłuszczu w temp. 200 stopni, ok. 20 minut.
Kotleciki podawać z ulubionymi dodatkami
Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)