Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kilka składników i mamy pyszne kotleciki
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 400
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 493
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 400
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 493
Składniki
1. zagotować szklankę wody, posolić, wsypać ryż, zamieszać, przykryć, gotować na małym ogniu do miękkości, 2. pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę posiekać, poddusić na oleju, dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawić do smaku solą i pieprzem, 3. mięso pokroić w drobną kostkę, dodać ryż ( ilość ryżu wg własnych upodobań), pieczarki, jajka oraz bułkę tartą, doprawić sosem sojowym, pieprzem i ewn ulubionymi ziołami, odstawić na kilka minut, 4. z masy formować niewielkie kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju s,acznego