Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kilka składników i mamy pyszne kotleciki
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Składniki
1. zagotować szklankę wody, posolić, wsypać ryż, zamieszać, przykryć, gotować na małym ogniu do miękkości, 2. pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę posiekać, poddusić na oleju, dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawić do smaku solą i pieprzem, 3. mięso pokroić w drobną kostkę, dodać ryż ( ilość ryżu wg własnych upodobań), pieczarki, jajka oraz bułkę tartą, doprawić sosem sojowym, pieprzem i ewn ulubionymi ziołami, odstawić na kilka minut, 4. z masy formować niewielkie kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju s,acznego