Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie w przygotowaniu kotleciki. Takie resztkowe, gdyż można wykorzystać makaron pozostały po zjedzeniu rosołu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2800
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2800
Składniki
Makaron kroimy na krótsze nitki. Wędlinę kroimy na plastry a potem w niedużą kostkę, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. W misce mieszamy ze sobą makaron, kukurydzę, wędlinę, żółty ser, bułkę tartą i rozmącone jajka. Masę doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i koperkiem. Jeśli jest za rzadka dosypujemy bułki tartej. Z gotowej masy formujemy niewielkie kotleciki (masę dobrze ugniatamy bo jeśli będzie za mało ugnieciona kotleciki podczas smażenia się rozpadną) i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu z obu stron na rumiano. Podajemy np z sosem czosnkowym. Smacznego :)