Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie w przygotowaniu kotleciki. Takie resztkowe, gdyż można wykorzystać makaron pozostały po zjedzeniu rosołu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 749
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5433
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9256
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 141
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 749
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5433
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9256
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 141
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 99
Składniki
Makaron kroimy na krótsze nitki. Wędlinę kroimy na plastry a potem w niedużą kostkę, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. W misce mieszamy ze sobą makaron, kukurydzę, wędlinę, żółty ser, bułkę tartą i rozmącone jajka. Masę doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i koperkiem. Jeśli jest za rzadka dosypujemy bułki tartej. Z gotowej masy formujemy niewielkie kotleciki (masę dobrze ugniatamy bo jeśli będzie za mało ugnieciona kotleciki podczas smażenia się rozpadną) i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu z obu stron na rumiano. Podajemy np z sosem czosnkowym. Smacznego :)