Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, aromatyczne, szybko rozgrzewa w chlodne dni
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 671
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1444
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458688
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1727
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 671
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1444
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458688
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1727
Składniki
z miesa, posiekanej cebuli, jajka, bulki tartej, kapusty, soli i pieprzu przygotowac dosc scisla mase, formowac male pulpeciki, obsmazac je na zloto na rozgrzanym oleju.
usmazone kotleciki rozkladac na papierowych serwetkach, aby odsaczyc ja z tluszczu.
w dosc duzym, plaskim garnku rozpuscic kostke rosolowa w pol litra wrzatku. chwile pogotowac, dodac przecier pomidorowy, gotowac ok 10 min. zagescic maka dodac przyprawy (paietajac ze do miesa dodalismy juz sol i pieprz), do sosu wlozyc kotleciki, gotowac razem ok 10 minut.
najlepiej sosik smakuje z makaronem, choc my w domu czesto jemy go po prostu z chlebkiem.