Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, aromatyczne, szybko rozgrzewa w chlodne dni
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 651
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 651
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Składniki
z miesa, posiekanej cebuli, jajka, bulki tartej, kapusty, soli i pieprzu przygotowac dosc scisla mase, formowac male pulpeciki, obsmazac je na zloto na rozgrzanym oleju.
usmazone kotleciki rozkladac na papierowych serwetkach, aby odsaczyc ja z tluszczu.
w dosc duzym, plaskim garnku rozpuscic kostke rosolowa w pol litra wrzatku. chwile pogotowac, dodac przecier pomidorowy, gotowac ok 10 min. zagescic maka dodac przyprawy (paietajac ze do miesa dodalismy juz sol i pieprz), do sosu wlozyc kotleciki, gotowac razem ok 10 minut.
najlepiej sosik smakuje z makaronem, choc my w domu czesto jemy go po prostu z chlebkiem.