Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, aromatyczne, szybko rozgrzewa w chlodne dni
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5256
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2487
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4672
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5256
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2487
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4672
Składniki
z miesa, posiekanej cebuli, jajka, bulki tartej, kapusty, soli i pieprzu przygotowac dosc scisla mase, formowac male pulpeciki, obsmazac je na zloto na rozgrzanym oleju.
usmazone kotleciki rozkladac na papierowych serwetkach, aby odsaczyc ja z tluszczu.
w dosc duzym, plaskim garnku rozpuscic kostke rosolowa w pol litra wrzatku. chwile pogotowac, dodac przecier pomidorowy, gotowac ok 10 min. zagescic maka dodac przyprawy (paietajac ze do miesa dodalismy juz sol i pieprz), do sosu wlozyc kotleciki, gotowac razem ok 10 minut.
najlepiej sosik smakuje z makaronem, choc my w domu czesto jemy go po prostu z chlebkiem.