Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, aromatyczne, szybko rozgrzewa w chlodne dni
Polecam.
Odsłon: 223
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 147
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 889
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 3966
Polecam.
Odsłon: 223
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 147
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 889
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 3966
Składniki
z miesa, posiekanej cebuli, jajka, bulki tartej, kapusty, soli i pieprzu przygotowac dosc scisla mase, formowac male pulpeciki, obsmazac je na zloto na rozgrzanym oleju.
usmazone kotleciki rozkladac na papierowych serwetkach, aby odsaczyc ja z tluszczu.
w dosc duzym, plaskim garnku rozpuscic kostke rosolowa w pol litra wrzatku. chwile pogotowac, dodac przecier pomidorowy, gotowac ok 10 min. zagescic maka dodac przyprawy (paietajac ze do miesa dodalismy juz sol i pieprz), do sosu wlozyc kotleciki, gotowac razem ok 10 minut.
najlepiej sosik smakuje z makaronem, choc my w domu czesto jemy go po prostu z chlebkiem.