Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiacie się, co zrobić z mięsem z rosołu? Wykorzystajcie je do przyrządzenia pysznych kotlecików. Dzięki temu nic się nie zmarnuje. Kotleciki z mięsa z rosołu wykonane według tego przepisu będą niesamowicie soczyste i delikatne w środku. Po usmażeniu na patelni zyskają chrupiącą otoczkę. Posmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34978
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18298
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34978
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18298
Składniki
Mięso z rosołu oddziel od kości i zmiel w maszynce razem z cebulą.
Do zmielonego mięsa wbij jedno całe jajko. Dodaj przyprawy. Uformuj równiej wielkości kotleciki.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki klarowanego masła. Kotleciki z mięsa z rosołu smaż z dwóch stron na złoty kolor. Usmażone kotleciki podawaj z gotowanymi ziemniakami i surówką.