Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł zrobienia kotlecików z polędwicy wieprzowej. Po dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:).
Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.
W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.
Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony.
Mięsko jest bardzo mięciutkie a w połączeniu z marynatą smakuję wyśmienicie :)
Odsłon: 16728
Przepis dnia
Doskonałe, soczyste i delikatne mięsko w marynacie, która nada się również do...
Odsłon: 15003
Nietypowe, kolorowe szaszłyki do przygotowania w piekarniku i na grillu. Najb...
Odsłon: 1389
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 237
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 237
Składniki
Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.
W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.
Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 21
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 243