Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce

Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9162

Dodano:

Odsłon: 6145

Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł zrobienia kotlecików z polędwicy wieprzowej. Po dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:).

Składniki

  • 300g polędwiczek wieprzowych
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1/2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.

  2. W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.

  3. Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące.

  4. Smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń