Dania główne Przepis na:
Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9162
Dodano: 29.01.2017
Odsłon: 6145
Składniki
- 300g polędwiczek wieprzowych
- 1 szklanka bułki tartej
- 1/2 szklanki mąki
- 2 jajka
- sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.
-
W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.
-
Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące.
-
Smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony.
Komentarze do przepisu (0)