Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł zrobienia kotlecików z polędwicy wieprzowej. Po dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:).
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11587
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7996
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155085
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1109
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11587
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7996
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155085
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1109
Składniki
Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.
W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.
Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony.