Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł zrobienia kotlecików z polędwicy wieprzowej. Po dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:).
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 84
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 125
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 84
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 125
Składniki
Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.
W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.
Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony.