Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł zrobienia kotlecików z polędwicy wieprzowej. Po dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:).
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 43
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1751
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35065
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 237
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 43
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1751
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35065
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 237
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 102
Składniki
Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami.
W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane ze sobą mąkę z bułką tartą.
Każdy z kotlecików obtaczamy w jajku, następnie w bułce i mące, ponownie w jajku i znowu w bułce i mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej strony.