Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na piątkowy obiad - jarski kotlet dla mięsożerców ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 799
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 799
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Składniki
Seler obieramy i kroimy w plastry w lekko obgotowujemy w osolonej wodzie. Gdy ostygną obtaczamy je kolejno w mące, rozbełtanym jajku, a następnie bułce tartej.
Tak przygotowane kotleciki pieczemy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, a po zdjęciu z patelni kładziemy na papierowe serwetki żeby odsączyć olej.
Takie kotleciki najlepiej przygotować trochę szybciej, bo najlepiej smakują, gdy trochę przestygną :)