Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na piątkowy obiad - jarski kotlet dla mięsożerców ;)
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4856
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20770
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2489
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4856
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20770
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2489
Składniki
Seler obieramy i kroimy w plastry w lekko obgotowujemy w osolonej wodzie. Gdy ostygną obtaczamy je kolejno w mące, rozbełtanym jajku, a następnie bułce tartej.
Tak przygotowane kotleciki pieczemy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, a po zdjęciu z patelni kładziemy na papierowe serwetki żeby odsączyć olej.
Takie kotleciki najlepiej przygotować trochę szybciej, bo najlepiej smakują, gdy trochę przestygną :)