Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z soczewicy - genialna alternatywa nie tylko dla wegetarian :-)
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1415
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 368
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3001
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1415
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 368
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3001
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę, chwilę smażyć, wsypać soczewicę i przemieszać.
Wlać 2 niepełne szklanki wody, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotować mieszając, aż soczewica wchłonie wodę. Lekko przestudzić i dodać jajko.
Wymieszać, formować kotleciki. Kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawać z brokułami i majonezowym sosem curry.