Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z soczewicy - genialna alternatywa nie tylko dla wegetarian :-)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 509
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1998
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3985
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 509
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1998
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3985
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę, chwilę smażyć, wsypać soczewicę i przemieszać.
Wlać 2 niepełne szklanki wody, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotować mieszając, aż soczewica wchłonie wodę. Lekko przestudzić i dodać jajko.
Wymieszać, formować kotleciki. Kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawać z brokułami i majonezowym sosem curry.