Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z soczewicy - genialna alternatywa nie tylko dla wegetarian :-)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę, chwilę smażyć, wsypać soczewicę i przemieszać.
Wlać 2 niepełne szklanki wody, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotować mieszając, aż soczewica wchłonie wodę. Lekko przestudzić i dodać jajko.
Wymieszać, formować kotleciki. Kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawać z brokułami i majonezowym sosem curry.