Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często wracam do tego przepisu, kotlety "same się robią" i potem rozpływają się w ustach.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 274
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1370
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 274
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1370
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4259
Składniki
Miałam ziemniaki z poprzedniego obiadu, rozdrobniłam je tłuczkiem ale nie musi być gładkie pure. Dodałam lekko odsączonego tuńczyka: - posiekaną i lekko przesmażona cebulę z pokrojoną w kosteczkę papryką- nie miałam dodałam posiekane chili - starty na drobnym oczku czosnek - startą skórkę z cytryny - natkę pietruszki - jajo - bułkę tartą - sól i pieprz, ziemniaki i sam tuńczyk już były słone- więc niewiele.
Masę wyrobiłam i odstawiłam do stężenia na 0,5- 1 h do lodówki. Uformowałam kotleciki zwilżonymi dłońmi- nie powinny być zbyt duże- takie mniejsze mielone- bo mogą popękać. Obtoczyłam je jeszcze w tartej bułce i obsmażyłam na rumiano.
Robiłam też wersję do burgerów i jeden podczas przewracania mi się ukruszył- do burgerów powinno być więcej bułki tartej.
Kto nie lubi kotletów rybnych? Są wyjątkowo smaczne, szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę czas włożony w ich przygotowanie.
Smacznego :)