Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne połączenie tuńczyka z jajkiem i ogórkiem konserwowym
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8412
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2930
Polecam.
Odsłon: 1655
Polecam.
Odsłon: 485
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8412
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2930
Polecam.
Odsłon: 1655
Polecam.
Odsłon: 485
Składniki
Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Dodajemy do niego kukurydzę, starte na drobnych oczkach ugotowane jajko oraz startego na dużych oczkach ogórka, mieszamy. Całość łączymy z surowym jajkiem i bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy placuszki , które panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju (u mnie olej kokosowy)