Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z Zanzibaru

Kotleciki z Zanzibaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 769 Ocena: 7740

Dodano:

Odsłon: 364

Delikatne drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką w sosie Carbonara

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Jajko
  • Papryka czerwona
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki maki pszennej
  • Papryka ostra
  • Olej do smażenia bułka tarta do panierki
  • Sól
  • 1 szk. śmietany 18%
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki z Zanzibaru

Przygotowanie

  1. 1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, wsypujemy mąki i wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
    2. Robimy okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju

  2. 3. Po usmażeniu układamy w naczyniu i robimy sos
    4. Pomysł na spaghetti Carbonara gotujemy ze śmietaną, po ugotowaniu polewamy kotlety

  3. 5. Danie gotowe
    6. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 01 lipca Fajny pomysł zarówno na kotleciki jak i wykorzystanie sosu carbonara:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń