Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki ziemniaczane z dodatkami

Kotleciki ziemniaczane z dodatkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 294 Ocena: 1424

Dodano:

Odsłon: 424

Pyszne, aromatyczne kotleciki na szybki obiad.

Składniki

  • Ziemniaki - 50 dag
  • Szczypiorek - 1/2 pęczka
  • Ser mozzarella - 10 dag
  • Kabanosy małe - 4 szt.
  • Jajko kurze - 1 szt.
  • Mąka pszenna - 1/2 szklanki + do podsypania
  • Zioła polskie - 1/2 łyżeczki
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotleciki ziemniaczane z dodatkami

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, ugotować, wystudzić, przecisnąć przez praskę. Szczypiorek ściąć dodać do ziemniaków.

  2. Kabanosy pokroić na drobno , dodać.

  3. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach dodać.

  4. Wbić jajko, dodać zioła polskie , mąkę, zagnieść ciasto. Uformować kotleciki.

  5. Na patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć kotleciki na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.

  6. Podawać polane sosem takim jaki kto lubi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń