Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na coś konkretnego, a mianowicie na mięso drobiowe. W większości domów pierś z kurczaka jest częstym gościem na stole. Pokaże Wam co ostatnio udało mi się z tego kawałka mięsa wyczarować. W roli głównej pierś z kurczaka, szpinak i ser.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8176
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 418
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8176
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 418
Składniki
Szpinak rozmrozić, zlać wodę i doprawić solą i pieprzem. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić. Na każdy kawałek mięsa położyć trochę sera oraz 2-3 łyżeczki szpinaku (w zależności od wielkości), ciasno zawinąć. Obtoczyć w mące, w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, ok 15 minut obracając co jakiś czas.
Smacznego :)
:)