Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na coś konkretnego, a mianowicie na mięso drobiowe. W większości domów pierś z kurczaka jest częstym gościem na stole. Pokaże Wam co ostatnio udało mi się z tego kawałka mięsa wyczarować. W roli głównej pierś z kurczaka, szpinak i ser.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2576
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 522
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2576
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 522
Składniki
Szpinak rozmrozić, zlać wodę i doprawić solą i pieprzem. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić. Na każdy kawałek mięsa położyć trochę sera oraz 2-3 łyżeczki szpinaku (w zależności od wielkości), ciasno zawinąć. Obtoczyć w mące, w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, ok 15 minut obracając co jakiś czas.
Smacznego :)
:)