Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na coś konkretnego, a mianowicie na mięso drobiowe. W większości domów pierś z kurczaka jest częstym gościem na stole. Pokaże Wam co ostatnio udało mi się z tego kawałka mięsa wyczarować. W roli głównej pierś z kurczaka, szpinak i ser.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 325
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2478
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4857
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 107
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1580
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 325
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2478
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4857
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 107
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1580
Składniki
Szpinak rozmrozić, zlać wodę i doprawić solą i pieprzem. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić. Na każdy kawałek mięsa położyć trochę sera oraz 2-3 łyżeczki szpinaku (w zależności od wielkości), ciasno zawinąć. Obtoczyć w mące, w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, ok 15 minut obracając co jakiś czas.
Smacznego :)
:)