Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura pochodzi z dziesiątego odcinka show „Para do gara. Ona mówi, on gotuje”, w którym duety uczestników miały za zadanie przyrządzić tradycyjny polskie mięso. Kotlet cielęcy z kostką jest wyjątkowo kruchy i soczysty, a z dodatkiem sosu grzybowego i sycących gnocchi to smakowita propozycja na obiad dla całej rodziny. „Para do gara. Ona mówi, on gotuje” oglądaj w sobotę i niedzielę o 17:00 w telewizyjnej Czwórce (TV4). Źródło: TV4/ „Para do gara. Ona mówi, on gotuje”, odcinek 10
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666248
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 76
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 522
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5729
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 261
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666248
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 76
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 522
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5729
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 975
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 261
Składniki
Kotlet cielęcy: Rozklep i przypraw kotlet cielęcy. Posolone i popieprzone mięso wrzucamy na gorące masło klarowane roztopione na patelni grillowej. Kotlet smażymy na idealny kolor.
Sos z grzybów leśnych: Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, następnie wrzucamy szalotkę. Jak cebula złapie kolor, dodajemy grzyby. Na gorącą patelnię wlewamy brandy i flambirujemy. Jak alkohol wyparuje, dodajemy bulion oraz pozostałe przyprawy i śmietanę.
Gnocchi: Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę i jako. Wyrabiamy ciasto, które następnie kroimy na małe kawałki. Gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia. Na końcu obsmażamy na maśle klarowanym wraz z przyprawami.