Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet de volaille (de wolaj), chrupiąca skórka, soczyste mięsko i nadzienie rozpływające się w ustach. Lubiany przez tak wielu a jednak gro ludzi obawia się go przyrządzać. Na filmie dołączonym do przepisu pokazuję że jednak to nic skomplikowanego :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1193
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11695
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1157
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1193
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11695
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1157
Składniki
Odcinamy polędwiczkę i oczyszczamy filet. Przecinamy go wpół i rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy.
Masło i ser ścieramy na tarce i dodajemy natkę pietruszki. Z farszu formujemy wałeczek i zawijamy go ściśle w filet.
Tak przygotowane odstawiamy na min 1h do lodówki. Panierujemy, bułka tarta => jajko => bułka tarta. Smażymy na głębokim oleju na mocno złoty kolor. Podajemy na ciepło.