Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię te smaki i mięsko podam do świątecznego obiadu. Przygotowanie zajmuje sporo czasu dlatego postanowiłam je zrobić teraz i zamrozić.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 187
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22414
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 212
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 187
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22414
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 212
Składniki
Pieczarki trzemy na grubych oczkach. Smażymy na odrobinie masła, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Nadmiar wody usuwamy.
Mięso mielimy, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy nasze kotlety, pamiętając nawilżać dłonie aby mięso się nie kleiło. Na dłoni robimy placek, na środku dajemy łyżkę pieczarek oraz starty ser -lepimy, następnie obtaczamy w bułce. Olej rozgrzewamy. Do rozbełtanych jaj wkładamy nasze mięso a następnie ponownie obtaczamy w bułce, smażymy na głębokim rozgrzanym tłuszczu.
.
Gotowe. Polecam bo wyszły pyszne ;-)