Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-10-2014
Bo tak mi zostało po pierogach...
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 469
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2653
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 469
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2653
Składniki
Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Grzyby gotujemy ,osączamy i kroimy w paski. Kapustę zalewamy szklanką wody ,dodajemy liść laurowy i gotujemy przez godzinę na średnim ogniu. Mięso i kapustę łączymy ze sobą ,dodajemy cebulę, grzyby i jajko (jeśli masa jest „lejąca” możemy dodać bułkę tartą) ,składniki mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy kształtujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.