Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce. To idealna alternatywa dla tych, którzy nie jedzą wieprzowiny.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3871
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1004
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3871
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1004
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Filety myjemy, osuszamy i przecinamy w poprzek na kawałki o grubości ok. 1,5 cm. Nakładamy folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i czubrycą czerwoną. Wszystko wcieramy w mięso. Odkładamy na kilka minut. Następnie obtaczamy w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.