Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce. To idealna alternatywa dla tych, którzy nie jedzą wieprzowiny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 947
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 789
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12516
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 947
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 789
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12516
Składniki
Filety myjemy, osuszamy i przecinamy w poprzek na kawałki o grubości ok. 1,5 cm. Nakładamy folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i czubrycą czerwoną. Wszystko wcieramy w mięso. Odkładamy na kilka minut. Następnie obtaczamy w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.