Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce. To idealna alternatywa dla tych, którzy nie jedzą wieprzowiny.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13104
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2484
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3621
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13104
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2484
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3621
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4518
Składniki
Filety myjemy, osuszamy i przecinamy w poprzek na kawałki o grubości ok. 1,5 cm. Nakładamy folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i czubrycą czerwoną. Wszystko wcieramy w mięso. Odkładamy na kilka minut. Następnie obtaczamy w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.