Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce. To idealna alternatywa dla tych, którzy nie jedzą wieprzowiny.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 162
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4222
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8739
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 162
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4222
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8739
Składniki
Filety myjemy, osuszamy i przecinamy w poprzek na kawałki o grubości ok. 1,5 cm. Nakładamy folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i czubrycą czerwoną. Wszystko wcieramy w mięso. Odkładamy na kilka minut. Następnie obtaczamy w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.