Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce. To idealna alternatywa dla tych, którzy nie jedzą wieprzowiny.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4404
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1348
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 331
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4404
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1348
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 331
Składniki
Filety myjemy, osuszamy i przecinamy w poprzek na kawałki o grubości ok. 1,5 cm. Nakładamy folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i czubrycą czerwoną. Wszystko wcieramy w mięso. Odkładamy na kilka minut. Następnie obtaczamy w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.