Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek chili.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8644
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7224
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4935
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327869
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8644
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7224
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4935
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327869
Składniki
Wymyte, doprawione solą i pieprzem z obu stron kawałki jagnięciny smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka i dusimy do miękkości mięsa. Wlewamy litr wody do garnczka, dodajemy pastę rosołową, listki laurowe, ziele angielskie, pokrojone w kostkę pomidory suszone, suszoną włoszczyznę, czosnek granulowany, majeranek i ostry sos z papryczek chili, gotujemy z tych składników sos. Gdy mięso na patelni będzie miękkie wkładamy go razem z cebulą do gotującego się wywaru na sos, gotujemy wszystko jeszcze kilka minut, doprawiamy do smaku solą i zagęszczamy sos mąką rozmieszaną w połowie szklanki wody. W między czasie gotujemy kaszę jaglaną. Gotowe kawałki jagnięciny podajemy z kaszą jaglaną polaną sosem i ciemnymi oliwkami. Smacznego !!!