Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek chili.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 175
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1132
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12057
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 175
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1132
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12057
Składniki
Wymyte, doprawione solą i pieprzem z obu stron kawałki jagnięciny smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka i dusimy do miękkości mięsa. Wlewamy litr wody do garnczka, dodajemy pastę rosołową, listki laurowe, ziele angielskie, pokrojone w kostkę pomidory suszone, suszoną włoszczyznę, czosnek granulowany, majeranek i ostry sos z papryczek chili, gotujemy z tych składników sos. Gdy mięso na patelni będzie miękkie wkładamy go razem z cebulą do gotującego się wywaru na sos, gotujemy wszystko jeszcze kilka minut, doprawiamy do smaku solą i zagęszczamy sos mąką rozmieszaną w połowie szklanki wody. W między czasie gotujemy kaszę jaglaną. Gotowe kawałki jagnięciny podajemy z kaszą jaglaną polaną sosem i ciemnymi oliwkami. Smacznego !!!