Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek chili.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Wymyte, doprawione solą i pieprzem z obu stron kawałki jagnięciny smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka i dusimy do miękkości mięsa. Wlewamy litr wody do garnczka, dodajemy pastę rosołową, listki laurowe, ziele angielskie, pokrojone w kostkę pomidory suszone, suszoną włoszczyznę, czosnek granulowany, majeranek i ostry sos z papryczek chili, gotujemy z tych składników sos. Gdy mięso na patelni będzie miękkie wkładamy go razem z cebulą do gotującego się wywaru na sos, gotujemy wszystko jeszcze kilka minut, doprawiamy do smaku solą i zagęszczamy sos mąką rozmieszaną w połowie szklanki wody. W między czasie gotujemy kaszę jaglaną. Gotowe kawałki jagnięciny podajemy z kaszą jaglaną polaną sosem i ciemnymi oliwkami. Smacznego !!!