Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek chili.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4173
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1186
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4173
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1186
Składniki
Wymyte, doprawione solą i pieprzem z obu stron kawałki jagnięciny smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka i dusimy do miękkości mięsa. Wlewamy litr wody do garnczka, dodajemy pastę rosołową, listki laurowe, ziele angielskie, pokrojone w kostkę pomidory suszone, suszoną włoszczyznę, czosnek granulowany, majeranek i ostry sos z papryczek chili, gotujemy z tych składników sos. Gdy mięso na patelni będzie miękkie wkładamy go razem z cebulą do gotującego się wywaru na sos, gotujemy wszystko jeszcze kilka minut, doprawiamy do smaku solą i zagęszczamy sos mąką rozmieszaną w połowie szklanki wody. W między czasie gotujemy kaszę jaglaną. Gotowe kawałki jagnięciny podajemy z kaszą jaglaną polaną sosem i ciemnymi oliwkami. Smacznego !!!