Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet królewski

Kotlet królewski

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14984

Dodano:

Odsłon: 6200

Kotlet na inny sposób. Pierwszy przepis na kotlet schabowy znaleźć możemy w książce kucharskiej z XIX wieku.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie: Mięso po porcjować, rozbić z solą i pieprzem. Następnie smarować kotleciki z obu stron pasztetem.

  2. Moczyć w rozmąconym jajku i panierować w bułce z mąką. Smażyć na rumiano (najlepiej na smalcu). Kotlet schabowy jest kotletem panierowanym, wykonanym z mięsa schabowego, który przypomina sznycel wiedeński.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń