Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet na inny sposób. Pierwszy przepis na kotlet schabowy znaleźć możemy w książce kucharskiej z XIX wieku.
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7429
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 7453
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7429
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 7453
Składniki
Wykonanie: Mięso po porcjować, rozbić z solą i pieprzem. Następnie smarować kotleciki z obu stron pasztetem.
Moczyć w rozmąconym jajku i panierować w bułce z mąką. Smażyć na rumiano (najlepiej na smalcu). Kotlet schabowy jest kotletem panierowanym, wykonanym z mięsa schabowego, który przypomina sznycel wiedeński.